Gedenkplaat Microsoft in Albuquerque gestolen

Hoewel het hoofdkantoor van Microsoft op dit moment in Redmond is gevestigd begon het allemaal niet in deze stad maar in de stad Albuquerque in de Amerikaanse staat New Mexico. Bill Gates en Paul Allen begonnen het bedrijf hier samen met een aantal andere medewerkers in 1975 om na vier jaar al te verhuizen naar Redmond, mede vanwege het feit dat het lastig was om de juiste mensen te vinden in Albuquerque.

Gedenkplaat

Echter om niet te vergeten waar het allemaal begon besloot Microsoft om in 2006 een gedenkplaat te plaatsen op de locatie waar het bedrijf werd opgericht. Nu zes jaar later is plotseling deze gedenkplaat gestolen en staat alleen nog maar de steen. Waarom iemand de gedenkplaat van Microsoft zou willen stelen is een groot raadsel maar de lokale politie denkt dat de dief dit puur voor de show heeft gedaan om tegen vrienden te kunnen zeggen, 'kijk eens wat ik in mijn garage heb staan'. De politie hoopt dat door de publiciteit de gedenkplaat weer terug wordt gebracht en wellicht zorgt voor een arrestatie.

Paul Allen

In de tussentijd heeft Paul Allen ook gereageerd op het nieuws tegenover de lokale nieuwswebsite KRQE.com, hij geeft aan dat als de gedenkplaat niet terugkomt hij zal zorgen voor een nieuwe. "I’ve got great memories of working long hours in that office, and Bill and I were happy it was there as a way to thank the city of Albuquerque for its role in starting Microsoft. I can’t imagine why someone would want to steal it. If it doesn’t turn up, I’ll make sure it gets replaced and installed in a more secure fashion." aldus Paul Allen.

Hieronder een foto van het origineel en een video van het lokale nieuws.

Bron foto: seattlepi.com

Lees meer over: