Geanimeerd St. Patrick’s Day Google logo

Google Doodle:

Zondag zal St. Patrick's Day worden gevierd in diverse landen waaronder uiteraard in Ierland. De feestdag waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt valt jaarlijks op 17 maart. Overal in Ierland wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten, kermis, een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in de hoofdstad Dublin. Groen is de kleur die met het festival wordt geassocieerd. Feestgangers dragen groene kleding en men kan groen bier kopen op deze feestdag.

Om deze dag te vieren heeft Google speciaal een geanimeerde doodle gemaakt die zondag op verschillende homepages van de zoekmachine zal gaan verschijnen.

Het betreft een simpele animatie met vijf kinderen, een jongen een vier meisjes die aan het dansen en springen zijn. Een werkende kopie van de doodle bekijk je op deze pagina, een video bekijk je hieronder. Google viert deze dag met logo's al sinds 2000 met uitzondering van 2003 toen er geen logo werd geplaatst. In 2010 plaatste YouTube een aangepast logo op St. Patrick's Day en in 2011 was er een logo op de homepage van sociaal netwerk Orkut te zien. Alle logo's geplaatst in de afgelopen jaren bekijk je hier.

Lees meer over: ,