Facebook vraagt waarom je een bericht van een vriend verbergt

Facebook logo Facebook wil graag beter begrijpen waarom gebruikers bepaalde berichten in het nieuwsoverzicht verbergen. Product Manager voor advertenties Fidji Simo laat weten dat in de komende drie tot vier maanden het sociale netwerk zal gaan testen met nieuwe menu's en nieuwe opties om zo beter te kunnen begrijpen waarom bepaalde berichten zoals foto's, video's, artikelen en uiteraard ook advertenties worden verborgen door gebruikers.

Het is op dit moment al zo dat als je gebruiker een individueel bericht van een vriend verborgen kan worden echter wordt er in dat geval niet gevraagd waarom je dit doet. Tevens kunnen alle berichten verborgen van een vriend worden verborgen en er kan tevens aangegeven worden dat alleen de belangrijkste berichten moeten worden getoond.

Met de nieuwe opties kun je zoals hieronder in de screenshot is te zien aangeven dat het bericht irritant of niet interessant is, het bericht niet op het sociale netwerk thuishoort of dat het simpelweg om spam gaat. Indien bijvoorbeeld een hoop gebruikers een bericht verbergen en hierbij aangeven dat het bericht beledigend is kan Facebook ervoor kiezen om deze aan minder andere gebruikers te tonen. Indien je zelf aangeeft dat een bericht niet interessant is kan Facebook ervoor kiezen om minder berichten tonen die met het onderwerp te maken hebben, dit signaal wordt niet voor andere gebruikers toegepast.

Vergelijkbare opties zijn al langer te zien als er een advertentie rechts wordt verborgen.

facebook_hide_post

Lees meer over: