Facebook test met profielvideo’s in plaats van profielfoto’s

Facebook test met profielvideo’s in plaats van profielfoto’s

Facebook heeft een nieuw experiment met profielfoto's aangekondigd. Het gaat dit keer om het kunnen instellen van een korte video als profielfoto in plaats van een statische afbeelding. Een voorbeeld hieronder in de animatie. Een video mag maximaal 7 seconden lang zijn en alleen op de profielpagina zelf zal de video continue worden afgespeeld.

In het nieuwsoverzicht, bij reacties en ook in Facebook Messenger zal de ingestelde video niet worden getoond maar in plaats daarvan zal een frame uit de video te zien zijn, dit ook om te voorkomen dat het nieuwsoverzicht heel druk wordt. Als gebruiker kun je hier zelf een frame uit de video voor selecteren. Een ingestelde video mag overigens ook worden voorzien van geluid echter is het geluid alleen te horen op het moment dat er echt op de profielpagina op de video wordt geklikt en de grotere versie dus in beeld wordt getoond.

Vooralsnog gaat het om een experiment onder een groep Amerikaanse gebruikers maar het is wel de verwachting dat de feature op termijn naar meer gebruikers zal worden uitgerold.

Recent werd er al door het sociale netwerk getest met tijdelijke profielfoto's. In dat geval kan de profielfoto die normaal gesproken wordt gebruikt tijdelijk worden vervangen door een andere foto, bijvoorbeeld om een bepaalde actie te steunen of voor een verjaardag.

Lees meer over: