Facebook gaat WhatsApp mogelijk overnemen

Facebook zou momenteel bezig zijn met een overname van de populaire berichtenapplicatie WhatsApp voor mobiele telefoons. Op dit moment zouden beide partijen gesprekken met elkaar voeren al is het nog niet duidelijk hoever deze gesprekken momenteel al gevorderd zijn en dus is er verder ook niets duidelijk over een mogelijke overnameprijs en datum waarop dan eventueel de overname zal worden aangekondigd.

WhatsApp is bijzonder populair en staat op dit moment op de tweede plaats in de lijst met betaalde applicaties voor de iPhone in de Verenigde Staten, de applicatie staat op de eerste plaats in de Nederlandse App Store. De applicatie kost momenteel € 0,89. Gebruikers van Android en Blackberry kunnen de applicatie een jaar gratis gebruiken, de applicatie voor Android is tot op heden tussen de 100 en 500 miljoen keer geïnstalleerd. In augustus dit jaar kondigde WhatsApp nog aan 10 miljard berichten per dag te verwerken.

Zowel Facebook als WhatsApp wilde verder niet reageren op de geruchten.

Vertalers

Overigens is WhatsApp momenteel aan het zoeken naar vertalers. Het gaat onder andere om de talen, Nederlands, Arabisch, Deens, Nederlands, Farsi, Filippijns, Fins, Frans, Duits, Hebreeuws, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Maleis, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Vereenvoudigd Chinees, Spaans en ook Zweeds.

Lees meer over: , ,