Facebook gaat eindelijk komen met een iPad applicatie

Afgelopen week doken er nog berichten op over een nieuwe applicatie van Facebook voor de iPhone en nu is daar het bericht dat er eindelijk een applicatie aan zit te komen voor de iPad. The New York Times weet te melden dat er op korte termijn, mogelijk al in de komende weken een officiële applicatie voor de iPad uit zal gaan komen. Facebook is daarmee vrij laat gezien het feit dat de iPad al meer dan een jaar te koop is.

Er is veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de applicatie. Volgens mensen betrokken bij de bouw is Facebook al een jaar bezig om de applicatie zo goed mogelijk te optimaliseren voor de tablet en dit alles onder toezicht van Mark Zuckerberg zelf.

De ontwikkelaars en designers van Facebook hebben onder andere Facebook Chat en Facebook Group op de schop genomen en aangepast voor de iPad en de applicatie bevat in ieder geval een feature om foto's en video's te maken in hoge resolutie met de ingebouwde camera's die vervolgens geüpload kunnen worden naar het sociale netwerk.

Een woordvoerder van Facebook wilde verder weinig kwijt over de nieuwe applicatie.

iPhone

Wat betreft de iPhone liep het sociale netwerk wel voorop. In juli 2008 toen de Apple Store werd geopend was er direct al een applicatie van Facebook beschikbaar.

Lees meer over: , , ,