Extensie Goo.gl URL Shortener voor Google Chrome

Handig is de URL-verkorter van Google om snel lange links om te zetten naar korte links om deze vervolgens te delen op bijvoorbeeld een sociaal netwerk. De extensie Goo.gl URL Shortener voor Google Chrome is een mooie aanvulling daarop en geeft de mogelijkheid om tijdens het surfen middels een druk op de knop direct een korte URL te maken van het adres van de pagina die je op dat moment geopend hebt.

Na het installeren wordt er een knop naast de adresbalk geplaatst. Zodra je hierop klikt wordt er direct een korte URL gemaakt van de op dat moment geopende pagina. Je hebt dan een korte URL en aanvullend daarop een QR-code en een Details link.

Door naar de opties van de extensie te gaan stel je eventueel een aantal sociale netwerken in zodat je de korte URL direct kunt delen. De opties van de extensie bereik door bovenin naar het moersleuteltje te gaan en vervolgens op Extra te klikken. Kies dan Extensies en klik op Opties onder 'goo.gl URL Shortener'. Onder het tabblad Services zijn sociale netwerken als Facebook, Twitter, Google Buzz, MySpace, en LinkedIn in te stellen.

De extensie is hier te vinden.