Nieuw experiment in Google Chrome Canary toont HTTP als onveilig

Nieuw experiment in Google Chrome Canary toont HTTP als onveilig

Een nieuw experiment gespot in Google Chrome Canary. Chrome Canary is een vroege testversie van de browser vergelijkbaar met de developerversie van Google Chrome met diverse experimentele features. Het gaat om een experiment waarbij websites die geen gebruikmaken van HTTPS in de adresbalk worden gemarkeerd als onveilig.

In dat geval zal er een klein slotje worden getoond in de adresbalk met een kruisje zoals hieronder in de screenshot is te zien. Websites die wel HTTPS gebruiken worden zoals gebruikelijk getoond met een groen slotje. Een website die in de adresbalk op deze manier als onveilig wordt gemarkeerd kan uiteraard wel gewoon bezocht worden.

Ilya Grigorik, medewerker van Google, laat in zijn bericht over de feature weten dat het zijn meest favoriete experiment in de browser is en dat het eigenlijk al altijd in de browser had moeten zitten. Of en wanneer Google dit definitief wil gaan doorvoeren is niet duidelijk. Wel heeft het team achter de browser eerder al intenties getoond om deze kant op te gaan.

google_chrome_http_adresbalk

Lees meer over: , ,