Einde voor Winamp vanaf 20 december

Einde voor Winamp vanaf 20 december

Ooit was het een bijzonder populaire muziekspeler met de bekende Llama intro, Winamp.

Meer dan zestien jaar na de introductie van de muziekspeler is aangekondigd dat de ontwikkeling zal gaan stoppen, de software zal vanaf 20 december niet meer beschikbaar zijn evenals de bijbehorende website. Het is echter niet duidelijk waarom de ontwikkeling zo plotseling stopt al zal het onder andere te maken hebben met de stijgende populariteit van diensten als Spotify, iTunes en Google Music. AOL wilde verder niet reageren op het stoppen van de ontwikkeling en verwees naar de korte tekst die geplaatst is op de website.

Winamp.com and associated Web services will no longer be available past December 20, 2013. Additionally, Winamp Media players will no longer be available for download. Please download the latest version before that date. See release notes for latest improvements to this last release. Thanks for supporting the Winamp community for over 15 years.

De eerste echte versie van Winamp werd op 7 juni 1997 uitgebracht door de studenten Justin Frankel en Dmitry Boldyrev, oprichters van het bedrijf Nullsoft. Winamp 1 was in juli 1998 al meer dan drie miljoen keer gedownload, Winamp 2 werd uitgebracht in september 1998 en groeide al snel uit tot een van de populairste programma's voor Windows.

Een jaar na het uitbrengen van de tweede versie werd Nullsoft overgenomen door AOL voor een bedrag van 80 miljoen dollar. Winamp 3 volgde in 2002 en Winamp 5 werd uitgebracht in december 2003, versie 4 werd overgeslagen vanwege diverse redenen. De meest recente versie is Winamp 5.66, hier op de site te downloaden tot 20 december.

Lees meer over: ,