Einde voor Google Reader tot grote schok van bestaande gebruikers

googlereader Tot grote schok van veel gebruikers, waaronder journalisten heeft Google aangekondigd te gaan stoppen met RSS-lezer Google Reader. Het bedrijf laat weten verder te gaan met het opruimen van producten die niet voldoende gebruikt worden. Sinds de opruiming begon in 2011 zijn er al meer dan 70 producten gesneuveld en vandaag is een nieuwe lijst met producten aangekondigd die uit de lucht gehaald zullen gaan worden waarbij het bekendste product Google Reader is. Google geeft aan dat Reader een trouwe groep gebruikers heeft maar dat het aantal gebruikers in de afgelopen jaren is gedaald.

Google Reader zal al snel definitief uit de lucht gehaald gaan worden, dit zal gebeuren per 1 juli 2013 en alle huidige gebruikers hebben tot deze datum de tijd om ingestelde feeds te exporteren met de tool Google Takeout om over te stappen op een alternatief product.

Petities

De aankondiging zorgde al snel voor de nodige verbaasde reacties en Google Reader wist het zelfs tot trending topic te schoppen op Twitter. Er zijn zelfs al allerlei initiatieven gestart om Google zover te krijgen om de RSS-lezer in de lucht te houden zoals petities. Op Google+ is een nieuwe groep gestart met als doel om Google Reader te behouden.

Andere producten

Naast Google Reader zal het bedrijf binnenkort nog meer producten uit de lucht gaan halen. Het gaat om onder andere de producten Google Building Maker en Cloud Connect.

Lees meer over: , ,