Easter Egg: YouTube in Comic Sans (Doge Meme)

Easter Egg: YouTube in Comic Sans (Doge Meme)

Er is een volgende Easter Egg in de zoekfunctie van YouTube verstopt. Het gaat om de zoekopdracht Doge Meme, na het uitvoeren van deze zoekopdracht zal alle tekst op de pagina worden omgezet naar het lettertype Comic Sans, verder worden deze teksten in verschillende felle kleuren getoond. Leuk voor de nationale Comic Sans dag volgend jaar.

Doge is een internetmeme sinds oktober dit jaar populair. Het gaat altijd om een foto met een Shiba (Japans voor kleine hond) met op de foto diverse woorden geplaatst in verschillende kleuren in het welbekende lettertype Comic Sans van Microsoft. Kijkend naar Google Trends is goed te zien dat vanaf oktober dit jaar maar met name vanaf begin november het aantal zoekopdrachten gerelateerd aan de internetmeme flink is gestegen.

Comic Sans dag

De nationale Comic Sans dag is een initiatief van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van 3FM (Coen en Sander show) die op deze manier het door vele verafschuwde lettertype in het zonnetje willen zetten. Comic Sans dag 2013 is al geweest maar waarschijnlijk zal de dag volgend jaar op vrijdag 4 juli weer opnieuw worden georganiseerd door de DJ's.

Het vrolijke lettertype werd in 1994 ontworpen door Vincent Connare voor informele documenten, hoewel het font snel populair werd kreeg Comic Sans ook veel haters met name doordat het lettertype veel werd gebruikt (en nog steeds) in serieuze documenten. Zo zijn er in de afgelopen jaren diverse rouwadvertenties in het lettertype opgemaakt.

Een volledig overzicht van alle Easter Eggs verstopt door Google in diverse producten waaronder de zoekmachine, de videowebsite en Google Maps bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: , , ,