Digg gaat alternatief voor Google Reader bouwen

digg_logo Je kent vast Digg nog wel, ooit een bijzonder populaire sociale nieuwswebsite om nieuws te delen die afgelopen jaar in juli werd overgenomen door het bedrijf Betaworks. Gisteren liet Google weten te gaan stoppen met Google Reader per 1 juli en hoewel er diverse bestaande alternatieven zijn komt er ook een nieuw alternatief uit de stal van Digg.

Digg geeft aan dat er al plannen bestonden om later dit jaar te starten met de ontwikkeling van een eigen RSS-reader maar door de aankondiging van Google krijgt het project intern voorrang en zal er direct worden gestart met de bouw. Hoewel er vaak wordt geroepen dat RSS iets van het verleden is gelooft het bedrijf mede door dagelijks gebruik dat Google Reader wel een product is om te redden, iets wat ook wel blijkt uit de vele reacties en diverse initiatieven om Google Reader te redden in de afgelopen 24 uur . Het bedrijf geeft aan in de aankondiging te denken een goede opvolger voor Google Reader te kunnen bouwen met vergelijkbare features plus een API en zelfs enkele nieuwe toevoegingen met tevens sociale netwerken als Facebook, Twitter, Tumblr en Reddit in het achterhoofd.

Digg vraagt bestaande gebruikers van Google Reader om aan te geven wat belangrijk en handig is in een RSS-reader en wat eventueel toegevoegd zou moeten worden. Op deze pagina staat een teller die aftelt tot het moment dat Google Reader uit de lucht zal gaan, door hier een mailadres in te vullen blijf je op de hoogte van de voortgang van het project.

"Like many of you, we were dismayed to learn that Google will be shutting down its much-loved, if under-appreciated, Google Reader on July 1st. Through its many incarnations, Google Reader has remained a solid and reliable tool for those who want to ensure they are getting the best from their favorite sections of the Internet". aldus de aankondiging.

Lees meer over: , , ,