De beste tijd om links te delen op Twitter, Facebook en Tumblr

URL-verkorter Bit.ly heeft eens gekeken naar wat de beste tijden (EST) zijn om links te delen op sociale netwerken, het gaat dan om Twitter, Facebook en Tumblr. Omdat Bit.ly een van de populairste URL-verkorters is worden deze links veel gedeeld op deze sociale netwerken en zodoende kan er dus bekeken worden wat de ideale tijden zijn om berichten te plaatsen. Uit het onderzoek zijn de onderstaande afbeeldingen gekomen, hoe donkerder de kleur blauw hoe actiever het er aan toegaat op het sociale netwerk.

Twitter

Kijkend naar Twitter geeft Bit.ly aan dat het plaatsen van links in de middag tussen 13:00 uur en 15:00 uur, van maandag tot en met donderdag het beste is. Plaatsen van links na 20:00 uur zou je moeten voorkomen evenals het plaatsen van berichten na 15:00 uur op vrijdagmiddag. Berichten plaatsen in het weekend heeft geheel geen zin volgens Bit.ly.

Facebook

Wat betreft Facebook boek je het beste resultaat door links te delen tussen 13:00 uur en 16:00 uur 's middags waarbij de piek ligt op woensdagmiddag om 15:00 uur. Links gedeeld na 20:00 uur 's avonds en voor 08:00 uur 's morgens boeken minder succes, net als in het geval van Twitter is het verstandig om geen links te delen in het weekend.

Tumblr

Ben je veel actief in het weekend dan kun je het beste bij Tumblr terecht. Geadviseerd wordt om te wachten tot na 16:00 uur om berichten te plaatsen en ook berichten na 19:00 's avonds zijn gemiddeld succesvoller dan links gedeeld in de middag. Vrijdagavond is in tegenstelling tot Twitter en Facebook een ideaal moment om berichten te plaatsen.

Lees meer over: , , ,