Comic Sans dag 2013, lettertype van Microsoft in het zonnetje gezet

coen_sander_comic_sans_2013

Zoals je wellicht al hebt gehoord is het vandaag Nationale Comic Sans dag 2013. De dag is een initiatief van DJ's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga van 3FM die op deze manier graag het door vele verafschuwde lettertype de gehele dag in het zonnetje willen zetten. De eerste Comic Sans dag werd georganiseerd in 2009 en in 2011 werd het lettertype voor de tweede keer in het zonnetje gezet net als afgelopen jaar begin juli. Het jaar 2010 werd overgeslagen vanwege het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika.

Het vrolijke lettertype Comic Sans werd in 1994 ontworpen door Microsoft designer Vincent Connare voor informele documenten zoals de naam ook al aangeeft. Het lettertype werd al snel bijzonder populair maar tegelijkertijd kreeg het lettertype ook een hoop echte haters met name omdat Comic Sans soms iets te vaak werd gebruikt waaronder voor zeer serieuze documenten juist iets wat oorspronkelijk niet de bedoeling was. Zodoende zijn er zelfs in de afgelopen jaren diverse rouwadvertenties opgemaakt in dit lettertype. Al sinds Windows 95 is Comic Sans standaard aanwezig in het besturingssysteem van Microsoft.

Coen en Sander

Vorig jaar was de Comic Sans dag een groot succes en diverse bekende websites deden mee met de actie. Zo toverde KLM de gehele Nederlandse homepage van de eigen website om in Comic Sans. BNN toverde de eigen website afgelopen jaar om evenals internetprovider XS4ALL die tevens een aangepast logo op de website plaatste. Uiteraard werd ook www.3FM.nl in zijn geheel omgezet in Comic Sans, dit is vandaag ook het geval.

Coen en Sander roepen iedereen op om vandaag bijvoorbeeld bij het schrijven van e-mails te kiezen voor Comic Sans. Heb je een eigen website zet dan eventueel je website om in dit lettertype. Daarnaast is er een heuse Coen en Sanders Comic Sans-strip, dit is een actie op Facebook. Deze strip mist nog teksten en het is de bedoeling dat je deze teksten zelf gaat verzinnen en toevoegen in uiteraard Comic Sans. De strip kan hier gedownload worden en zodra je klaar bent met het toevoegen van teksten dan upload de strip naar de pagina van Coen en Sander en maak kans op een Comic Sans-pakket.

comic_sans_strip

Lees meer over: , , ,