Betaalde versie The Old Reader

Betaalde versie The Old Reader

Er werd hier afgelopen jaar al meerdere keren geschreven over de The Old Reader als een van de alternatieven voor het offline gehaalde Google Reader. The Old Reader werd in eerste instantie bedacht na aanleiding van diverse wijzigingen aan de kant van Google Reader waar de ontwikkelaars en vele gebruikers van de RSS-lezer niet blij van werden. Vlak na de sluiting van Google Reader werd het bij The Old Reader bijzonder druk vanwege een groot aantal nieuwe gebruikers en eind juli kwam zelfs het bericht van de oprichters dat de stekker uit de RSS-lezer zou worden getrokken. Echter een week later volgde al het bericht dat de ontwikkeling van The Old Reader toch zou worden voortgezet.

Betaalde versie

Inmiddels is The Old Reader er nog steeds en is de volgende stap aangekondigd, betaalde abonnementen. De RSS-lezer blijft ook gewoon als gratis versie beschikbaar maar wel met een beperking, gebruikers van de gratis versie mogen maximaal 100 RSS-feeds toevoegen. Volgens de ontwikkelaars hebben de meeste gebruikers (90 procent) minder dan 100 feeds ingesteld. De gebruikers die meer RSS-feeds willen moeten gaan betalen.

Voor een bedrag van 3 euro per maand of 30 euro per jaar kunnen er tot 500 abonnementen worden toegevoegd aan de RSS-lezer. Een andere feature behorend tot de betaalde versie is de integratie van Instapaper en Readability en verder is er full-text search en worden feeds sneller ververst. Gebruikers met een abonnement krijgen ook sneller toegang tot nieuwe features die worden doorgevoerd. Gebruikers geïnteresseerd in de betaalde versie mogen wel The Old Reader Premium twee weken gratis uitproberen.

Lees meer over: