Bedrijf achter geluidswachtwoord, SlickLogin door Google overgenomen

Bedrijf achter geluidswachtwoord, SlickLogin door Google overgenomen

Het Israelische bedrijf SlickLogin, nog geen jaar geleden opgericht, is overgenomen door Google. Het bedrijf bestaande uit drie medewerkers heeft een manier bedacht om in te kunnen loggen met een geluid, niet te horen voor het menselijk oor. Een smartphone kan vervolgens het geluid wel herkennen en doorgeven aan de computer dat de gebruiker die wil inloggen in het bezit is van de juiste smartphone. Een alternatieve tweestapsverificatie.

Het is niet duidelijk wat het overnamebedrag is en ook is het niet duidelijk of Google plannen heeft om het geluidswachtwoord te gaan implementeren in de eigen systemen.

Google was het eerste bedrijf dat tweestapsverificatie introduceerde voor alle gebruikers, dit werkt momenteel nog met een app. Na het inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord moet er een code ingevoerd worden die gegenereerd wordt door een app op een smartphone of per SMS verzonden wordt, pas dan kan er ingelogd worden. Nog niet zo heel lang bieden ook bedrijven als LinkedIn, Twitter en Apple tweestapsverificatie aan.

SlickLogin Joins Google

We started SlickLogin because security measures had become overly complicated and annoying.

Our friends thought we were insane, but we knew we could do better. So we set out to improve security while still making it simple for people to log in.

Today we`re announcing that the SlickLogin team is joining Google, a company that shares our core beliefs that logging in should be easy instead of frustrating, and authentication should be effective without getting in the way. Google was the first company to offer 2-step verification to everyone, for free - and they're working on some great ideas that will make the internet safer for everyone. We couldn`t be more excited to join their efforts.

Lees meer over: ,