Andere 1 april grappen van vandaag

Een overzicht van alle 1 april grappen die Google vandaag tot op heden heeft geplaatst is hier te bekijken. De pagina zal worden aangevuld zodra er nieuwe grappen online zijn geplaatst door de zoekgigant. Maar Google is natuurlijk niet het enigste bedrijf dat vandaag de clown uithangt. Hieronder een overzicht van een reeks andere 1 april grappen die inmiddels de revue zijn gepasseerd, ook dit overzicht zal later worden bijgewerkt.

BieberBeta

Twee jaar geleden werd Wolfram|Alpha gelanceerd en vandaag maakt de zoekmachine bekend dat er gekozen is voor een nieuwe naam en een nieuw logo, BieberBeta.

Lees verder

Flicker

Fotowebsite Flickr heeft een kleine aanpassing gedaan in het logo.

Lees verder

Webwereld opent lezersdatabase

Het begon vanmorgen met een bericht van Webwereld.nl. De ict-nieuwssite legt een open database aan waarin alle lezers zich moeten registreren met hun echte naam, pasfoto en vingerafdrukken. Anoniem reageren is niet meer van deze tijd, omdat het helaas maar al te vaak leidt tot het zogeheten trolling zegt Tom Sanders, de hoofdredacteur van de website.

Lees verder

Zoek-algoritme van Google deels vrijgegeven: zo rangschikt Google websites

Hyped.nl komt met schokkend nieuws vanmorgen en weet te melden dat het zoek-algoritme van Google deels is vrijgegeven. "Het is misschien wel het best bewaarde geheim van de wereld (na de formule van Coca Cola): het zoekalgoritme van zoekmachine Google. Maar dat is niet langer zo, want vanochtend publiceerde Google een lang PDF document, waarin precies staat uitgelegd hoe het zoekalgoritme werkt." aldus Hyped.

Lees verder

iPad 2 voor gevangenen ter reintegratie

Website Hyped.nl weet verder te melden vandaag dat in de papieren editie van de krant Tubantia staat dat 2 gevangenissen in Nederland gevangenen de mogelijkheid krijgen om gratis een iPad te ontvangen. Er zijn in totaal 48 iPads (nota bene de nieuwe iPad 2) besteld die gevangenen krijgen die “voor lichte vergrijpen vastzitten en waarvan de kans groot wordt geacht dat het bezit van de iPad zowel verblijf als reintegratie bevordert”.

Lees verder

Google Indoors

In Duitsland heeft Google, Google Indoors gelanceerd, geen grap van Google zelf maar van een Duitse televisiezender. Gezien alle ontwikkelingen rondom Google Street View en privacy in Duitsland een goede zet.

Lees verder

Do not fool

In navolging van de eerder geïntroduceerde Do not track functionaliteit in browser Firefox 4 komt Mozilla nu met een Do not fool extensie speciaal gericht op 1 april. "With the integration of the “Do Not Fool” option into Firefox, you will be able to check a “Do Not Fool” box in the “Advanced” screen of Firefox’s Options. When this option is selected, a header will be sent signaling to websites that you wish to opt-out of online tomfoolery"

Lees verder

Onderzoek wijst uit: googelen maakt roodharigen slimmer

ComputerIdee komt met het artikel dat Googelen roodharigen slimmer maakt. "We hebben al heel wat onderzoeken over Google en de invloed op onze hersenmassa voorbij zien komen, maar van de claim die Anders Lockig-Massahår van de Åkersberga Universitet kijken wij toch wel heel erg op."

Lees verder

De uitgelekte nieuwe features van de iPad 3

De website Mindbus.nl komt vanmorgen met een artikel over de nieuwe features van de iPad 3 die volgens het artikel nog dit jaar gelanceerd zal worden. Zo zou de iPad 3 worden uitgerust met de bekende Ambilight-technologie van Philips. Hierdoor behoren de saaie kleuren tot het verleden, en kun je de iPad instellen in de kleur van jouw stemming. Een andere opvallende feature van de iPad 3 is het zogenaamde mind tracking. Zonder dat je hoeft te slepen weet de iPad al wat je wil gaan doen, aldus het artikel.

Lees verder

Angry Nerds

Vanwege het succes van het populaire Angry Birds heeft het bedrijf Atlassian een nieuw spel gemaakt genaamd Angry Nerds. "What do you do when you have bugs in your code? Send in the Angry Nerds. Consider these issues…resolved."

Lees verder

Google Places Spam

Techcrunch pakt grootst uit door te melden dat Google het eigen Google Places heeft gekenmerkt als Spam en volledig uit de index heeft verwijderd. Marissa Mayer reageerde in een telefoon gesprek door onder andere te zeggen "Screw the webspam team" en "It’s not like people are going to start using Bing".

Lees verder

CollegeHumor

CollegeHumor.com heeft een grote Admin knop bovenaan de website staan waardoor het lijkt alsof je direct toegang hebt tot CMS achter de website.

Lees verder

Happy Owls

Ook HootSuite springt in op succes van Angry Birds en kondigt een nieuw spel aan genaamd Happy Owls. "The parliament of HootSuite owls needs you to choose their flight plan and help them soar to new heights. Each level features a different Owly with a new way to play."

Lees verder

Tweet-me-niet register

Eerder deze week werd al het Tweet-me-niet register geopend, vergelijkbaar met het bel-me-niet register. "Steeds vaker laten twitteraars zich inhuren om commerciële tweets te versturen. Stichting tweetmeniet wil dat deze personen voordat ze hun boodschap tweeten het tweetmeniet register raadplegen."

Lees verder

The Pirate Bay wins auction site

The Pirate Bay heeft een aankondiging geplaatst waarin de website bekend maakt veilingsite eBay te hebben overgenomen. De veilingsite zou zichzelf te koop hebben gezet en The Pirate Bay was de uiteindelijke hoogste bieder en daardoor dus de nieuwe eigenaar van de website. "eBay.com will in the future be redirected to thepiratebay.org, and hopefully this will put TPB into the top 5 internet sites today."

Lees verder

LinkedIn

LinkedIn heeft een kleine 1 april grap ingebouwd op de website. In het blokje 'People You May Know' komen bijzondere mensen naar voren zoals Robin Hood en J. R. R. Tolkien.

Lees verder

Google Maps Mania

Google Maps Mania is opgenomen in de Google Maps API. Omdat Maps Mania al jaren actief berichten plaatst over Google Maps heeft Google besloten om dit werk te belonen door de website te plaatsen op alle maps gemaakt met de derde versie van de API.

Lees verder

Starbucks

Koffieketen Starbucks heeft Starbucks® Mobile Pour geïntroduceerd. Een nieuwe applicatie voor de iPhone waarmee je op elk gewenst moment een beker koffie geleverd kan krijgen. Ideaal dus als er geen filiaal van Starbucks in de buurt is.

Lees verder

Hulu

Videowebsite Hulu is vandaag qya layout op de schop gegaan, terug naar het jaar 1999. De gehele homepage van de website is terug in de tijd gegaan.

Lees verder

IFFHR

Vandaag was ook de start van de International Foundation For Hashtag Registration, kortweg IFFHR. Op de website kan een hashtag die je gebruikt op Twitter geregistreerd worden. Op deze manier wordt je dan de officiele eigenaar van de hashtag en illegaal gebruik zal door de IFFHR worden bestraft.

Lees verder

Groupon

Kortingensite Groupon is nu de trotse eigenaar van..... April Fools. "Now, when you think of Groupon Presents April Fools’ Day™ (the holiday's officially sanctioned title), you'll think of Groupon—because you and your favorite corporate entities are barred from creating or participating in any April 1 prank without the express written consent of Groupon."

Lees verder

Twitter vraagt geld voor berichten

Twitter gaat vanaf vandaag geld vragen aan gebruikers voor het plaatsen van berichten. De aankondiging werd gedaan op het hoofdkantoor van het bedrijf in San Francisco waar twee van de drie oprichters bij aanwezig waren. Jack Dorsey gaf aan dat het een moeilijke beslissing was maar helaas wel noodzakelijk voor de toekomst van het bedrijf.

Lees verder

Apple Store Playmobil

Speciaal voor alle fans van Apple presenteert ThinkGeek.com de Apple Store Playmobil set. De set komt inclusief iPhone's, iPads en Macbooks plus, Steve Jobs. Eventueel kun je het aanvullende Line Pack kopen zodat je de lancering van een product kunt naspelen.

Lees verder

Toshiba

Toshiba komt met de eerste 3D monocle ter wereld. "Ready to take movies and games to the next level? Imagine being right in the middle of an action movie scene, or right on the basketball court during the playoffs! With the Spectacle, you’ll experience one-eyed 3D so real, you’d think you were using both eyes!"

Lees verder

Reddit

Nieuwswebsite Reddit heeft een nieuwe functie gelanceerd vandaag, Reddit Mold waarmee je andere gebruikers beperkingen kunt opleggen.

Lees verder

Treinenweb

Treinenweb.nl komt met TrainTracing. Met dit systeem kunnen treinen in het gehele land gelokaliseerd worden. "Binnen enkele dagen zal dit systeem in gebruik worden en kan men op Treinenweb zoeken naam de locatie van bepaalde treinstellen. Dit zal werken in combinatie met een Google Maps kaartoverzicht, en van alle stellen valt de lokatie van de afgelopen week terug te halen. Op termijn zullen we dit uitbreiden naar een maand."

Lees verder

Albelli komt met eerste fotoboek in 3D

Voor elke camera en zonder 3D bril, als eerste ter wereld introduceert het Nederlandse Albelli een fotoboek geheel in 3D. Foto’s lijken uit het fotoboek te komen en lijken levensecht. Een wereldprimeur in fotoboekenland!

Lees verder

Richard Branson

Richard Branson van Virgin heeft de Pluto gekocht, "Virgin has expanded into many territories over the years, but we have never had our own planet before. This could pave the way for a new age in space tourism."

Lees verder

Kodak

Kodak komt met Relationshiffft, een functie om het verleden te verwijderen uit foto's en dan gaat het met name om het verwijderen van je ex uit foto's.

Lees verder

Lees meer over: