Amazon Appstore voor Android opent in Verenigde Staten

Amazon heeft een eigen webwinkel geopend gericht op gebruikers van het mobiele besturingssysteem Android. Met de nieuwe winkel gaat Amazon de strijd aan met de webwinkel van Google zelf. Op de homepage zal er dagelijks een betaalde applicatie geheel gratis worden weggegeven. Speciaal voor de lancering werd er een overeenkomst gesloten met ontwikkelaar Rovio om zodoende als eerste de applicatie Angry Birds Rio exclusief en gratis aan te kunnen bieden, normaal kost dit spel 99 cent.

Verder worden er op de homepage een aantal applicaties zoals Twitter en Shazam uitgelicht per categorie. Een overzicht van alle categorie├źn is te vinden aan de linkerkant. Aan de rechterkant is ruimte ingedeeld voor de top 100 betaalde applicaties en de top 100 applicaties die gratis zijn. Zodra je een applicatie opent dan zie je hier screenshots van de applicatie, een uitgebreide omschrijving plus eventuele reviews.

Alle applicaties worden eerst uitgetest door Amazon voordat ze in de webwinkel beschikbaar komen, dit in tegenstelling tot de Android Market waar dit niet het geval is.

Test Drive

Een andere handige optie geeft de mogelijkheid om een applicatie eerst te testen in een browser voordat deze daadwerkelijk aangeschaft wordt. Zodoende weet je of je waar voor je geld krijgt. Alhoewel deze optie is aangekondigd en ook even online heeft gestaan is deze op het moment van schrijven niet meer te zien op de website.

Apple

In eerste instantie is het initiatief van Amazon alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en het is nog even de vraag in hoeverre Amazon vast kan houden aan de naam Appstore aangezien Apple al een aanklacht heeft ingediend. Apple is namelijk van mening dat de naam Appstore teveel voor verwarring zorgt bij gebruikers, wordt dus zeker vervolgd.

Lees meer over: , , , ,