Alternatief voor Google Reader van Digg beschikbaar op 26 juni

digg_logoOver twee weken zal Google de eigen RSS-lezer Google Reader definitief offline gaan halen. Al snel na de aankondiging van Google liet Digg weten te gaan komen met een alternatieve RSS-lezer. De plannen om een dergelijke dienst te gaan bouwen bestonden al bij het bedrijf zo werd aangegeven echter zorgde de aankondiging van Google dat de ontwikkeling sneller werd opgepakt. Nu een aantal maanden later kondigt Digg aan volgende week op 26 juni, dus nog net op tijd, de RSS-lezer te gaan lanceren.

In de afgelopen 90 dagen zijn vijf ontwikkelaars druk geweest met de ontwikkeling van de RSS-lezer. Het team heeft in eerste instantie gedacht aan gebruikers van Google Reader die dagelijks afhankelijk zijn van beschikbaarheid, stabiliteit en snelheid. De eerste versie bevat dan ook alle basisfunctionaliteiten die je mag verwachten, voor zowel desktop als mobiel. Simpel, functioneel en snel. Tevens is er een feature aanwezig om de meest belangrijke berichten naar voren te halen en daarnaast is er de mogelijkheid om berichten te delen en op te slaan. Uiteraard is er ook een optie om feeds te importeren uit Google Reader. In de komende tijd zullen er meer features toegevoegd gaan worden aan de RSS-lezer, zo zal er worden gestart met de ontwikkeling van een zoekfunctie en de ontwikkeling van notificaties. Binnen 60 dagen zal er tevens een app voor Android worden uitgebracht.

De RSS-lezer zal niet helemaal gratis blijven zoals al eerder werd aangekondigd. Het is wel zo dat de eerste versie van het product inclusief alle features gratis zal zijn en blijven.

digg_rss_lezer_1

digg_rss_lezer_2

Lees meer over: , ,