Achtergrondinformatie Robert Moog Doodle van Google

Omdat de doodle in het teken van Robert Moog vandaag een bijzondere doodle betreft, volgens sommige opnieuw een van de beste ooit geplaatst door Google, heeft Google enige informatie online geplaatst. De doodle is dit keer gemaakt door Doodler Ryan Germick en Google Engineer Joey Hurst, hiervoor kregen ze de medewerking van Moog Music en de Bob Moog Foundation waar de dochter van Robert achter zit.

Het was Germick die met het idee bij Hurst, die toevallig gisteren jarig was, kwam om een echte Moog-synthesizer te maken echter had hij op dat moment het idee dat dit onmogelijk was. Joey kende echter iemand met een Moog-synthesizer en was direct enthousiast.

Het is uiteindelijk dus gelukt om het allemaal voor mekaar te krijgen maar het was een zeer pittig project. Hurst heeft de doodle gemaakt in zijn 20 procent tijd, de tijd waarin een medewerker van Google zelf mag weten aan welk project hij werkt, dit omdat hij zelf niet in het team met Doodlers zit. Al met al heeft het ruim vier maanden gekost nadat het idee was ontstaan om het logo dat bestaat uit enkele duizenden regels code te maken. Verder is er gebruik gemaakt van de recent aan Chrome toegevoegde Web Audio API en is er gebruik gemaakt van Google Web Fonts, de Google+ API en de eigen URL-verkorter.

De eerste versie van het logo die Hurst enthousiast liet zien aan Germick zag er nog vrij slecht uit maar er kwam tenminste al geluid uit, "That’s the joy of programming in general. You spend a little bit of time and you can make these really amazing things," aldus Hurst. Beiden geven overigens aan dat er geen Easter Eggs verborgen zitten in de doodle.

De twee werkten afgelopen jaar al samen voor de doodle vanwege de geboortedag van Les Paul. Dit was toen een volledig werkende gitaar die geplaatst werd en toen was het ook mogelijk om liedjes op te nemen, echter was dit beperkt tot gebruikers in de VS. Een werkende kopie van de doodle vandaag is hier aan het overzicht toegevoegd.

Demonstratie

Hieronder een afbeelding afkomstig van Moog Music en tevens een video waarin Chief engineer Cyril Lance, werkzaam bij Moog Music het logo demonstreert.

Lees meer over: ,