Isaac Newton logo van Google

maandag 4 januari 2010

Vandaag op de homepage van Google een bijzonder logo in het teken van Isaac Newton. Zodra je de homepage bezoekt zie je na twee seconden dat er een appel van de boom valt. Dit is de eerste keer dat Google een geanimeerd logo plaatst op de homepage. Dit komt net na de easter egg van afgelopen week.

Isaac Newton
Sir Isaac Newton werd geboren op 4 januari 1643 en was een Engelse natuurkundige, wiskundige, astronoom, natuurfilosoof, alchemist en theoloog. Volgens een peiling uit 2005 beschouwden leden van de Britse Royal Society Newton als de grootste geleerde in de hele geschiedenis van de wetenschap. Anders dan Albert Einstein was Newton naast theoreticus ook een briljant experimentator.

Zwaartekracht
Isaac Newton publiceerde in 1687 'De wet van de zwaartekracht'. Het verhaal gaat dat Newton buiten zat en een appel van de boom zag vallen. In een andere versie van het verhaal kreeg hij de appel op zijn hoofd. Deze appel was het begin van een jarenlange studie naar de zwaartekracht. Vandaar dat op de homepage een appel van de boom valt.

Google Doodle: Isaac Newton
Het overzicht van alle Google logo's die sinds 1998 zijn geplaatst plus mogelijkheden om nieuwe logo's automatisch te ontvangen vind je hier: Google Doodles.
Animatie
Google Doodle: Isaac Newton