iOS - Zoek mijn iPhone


Zoek mijn iPhone is een applicatie van Apple zelf voor iOS die van pas kan komen in het geval dat je iOS-apparaat zoals een iPhone wordt gestolen of als je deze simpelweg verloren bent. Je kunt dan mits de applicatie is ge´nstalleerd en geactiveerd op het apparaat eenvoudig je toestel lokaliseren. Om hiervan gebruik te maken zijn er een aantal eisen. Als eerste moet je de applicatie installeren, deze is hier te vinden. Als tweede moet je beschikken over een iCloud account die aangemaakt kan worden op een iPhone, iPad of iPod Touch via de instellingen. Als derde is uiteraard een verbinding met internet vereist.

Apparaat opzoeken

Eenmaal ingelogd in de applicatie zie je een overzicht van al je eigen apparaten en kan per apparaat de huidige locatie worden opgezocht. Stel dat nu je iPhone wordt gestolen dan kun je deze traceren door naar iCloud.com te gaan en hier in te loggen met je Apple ID. Klik daarna op Zoek mijn iPhone om de locatie van het toestel op te vragen. Je kunt dan op afstand een geluid laten afspelen op je telefoon en nog handiger is, zeker in het geval dat de telefoon is gestolen, dat je op afstand het toestel volledig kunt wissen.

Om het apparaat volledig te wissen is het vereist om je wachtwoord nogmaals in te voeren en daarna zal alle content en alle instellingen van de telefoon worden gewist. Let wel op dat na het wissen van het apparaat het niet meer mogelijk is om deze te lokaliseren.

Verloren

Een andere optie die handig is in het geval dat je bijvoorbeeld je iPhone kwijt bent geraakt is de Verloren modus. In dat geval kun je op afstand een bericht eventueel met een telefoonnummer naar je iPhone versturen zodat de vinder je skan bellen en je het toestel weer op kunt gaan halen. De eerlijke vinder die het bericht ontvangt kan direct het gestuurde nummer bellen zonder dat het nodig is om het toestel te ontgrendelen.