iOS - Twee-staps-verificatie inschakelen


Ook voor een Apple ID kan een extra beveiligingslaag ingeschakeld worden in de vorm van Twee-staps-verificatie zoals dit ook kan voor bijvoorbeeld accounts van Google, Twitter en Facebook. Na het inschakelen van deze feature moet er naast een wachtwoord ook een code worden ingevoerd om te kunnen inloggen. Deze code kan verkregen worden per SMS of via de app Zoek mijn iPhone. Het inschakelen van Twee-staps-verificatie gaat als volgt.

Ga als eerste naar appleid.apple.com en log hier in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Na het inloggen klik aan de linkerkant in het menu op Wachtwoord en beveiliging. Op deze pagina dien je als eerste de twee beveiligingsvragen die je in het verleden al eens hebt ingevoerd te beantwoorden. Indien je de antwoorden niet meer weet dan kun je eventueel contact opnemen met Apple Support om de vragen te laten resetten. Overigens komen deze twee beveiligingsvragen na het inschakelen van Twee-staps-verificatie te vervallen.

Klik vervolgens bovenaan, onder het kopje Twee-staps-verificatie, op de link Aan de slag.

apple_id_1

In het volgende scherm zal dan worden uitgelegd hoe de beveiligingsfunctie precies werkt. Tevens wordt aangestipt dat je na het inschakelen van de functie een herstelcode zal gaan krijgen waarmee je ook toegang hebt tot je account indien je het gekoppelde apparaat kwijt bent geraakt of indien je het wachtwoord niet meer weet. Klik op de knop Ga door.

apple_id_2

Dan komen de voordelen van het inschakelen van Twee-staps-verificatie in beeld zoals het komen te vervallen van de twee beveiligingsvragen. Klik dan opnieuw op de knop Ga door.

apple_id_3

In de volgende stap worden een aantal belangrijke punten aangestipt waaronder het gegeven dat na het inschakelen van de functie Apple het ingestelde wachtwoord niet meer kan resetten. De herstelcode die gegeven wordt is dus erg belangrijk om te bewaren.

apple_id_4

Dan kan het wachten beginnen. Het inschakelen van Twee-staps-verificatie kan namelijk niet direct, je zult drie dagen moeten wachten voordat de stappen kunnen worden voltooid. Dit zorgt ervoor dat niemand anders dan de eigenaar van het account de beveiligingsfunctie kan inschakelen. Tevens zal er een bevestiging over het inschakelen van de feature per mail worden verzonden naar alle adressen die zijn geregistreerd bij Apple.

apple_id_5

Na deze periode van drie dagen kan het inschakelen van Twee-staps-verificatie worden voltooid. Log weer in op appleid.apple.com met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Na het inloggen klik wederom aan de linkerkant in het menu op Wachtwoord en beveiliging en klik daarna op de link Aan de slag om de stappen te voltooien. In eerste instantie krijg je weer dezelfde schermen te zien zoals deze hierboven zijn omschreven waarin de voordelen van de functie worden uitgelicht evenals een aantal belangrijke punten.

Klik telkens op de knop blauwe knop Ga door rechtsonder tot het onderstaande scherm in beeld komt. Voeg hier een telefoonnummer in om je identiteit te verifiŽren. Er zal daarna een code worden verzonden die in de popup zal moeten worden ingevoerd.

apple_id_6

apple_id_7

Na het invoeren van de code zal in de volgende stap een unieke herstelcode in beeld verschijnen. Noteer of print de herstelcode en bewaar deze goed op een veilige plek.

apple_id_8

Dan volgt de laatste stap om Twee-staps-verificatie in te schakelen. Klik op het vinkje om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en schakel daarna de functie in.

apple_id_9

Dan zijn alle stappen afgerond. Eventueel later moment Twee-staps-verificatie uitschakelen kan uiteraard ook al zul je dan wel weer de twee vragen moeten instellen.

apple_id_10