iOS - Telefoonnummers blokkeren


In iOS kun je sinds versie 7 van het besturingssysteem eenvoudig een telefoonnummer blokkeren, na het instellen van het specifieke telefoonnummer ontvang je geen telefoongesprekken, berichten of FaceTime-gesprekken meer van de betreffende persoon.

Er zijn meerdere manieren om een telefoonnummer te blokkeren. Als eerste kun je simpelweg gaan naar de instellingen van iOS. Zoek dan in de lijst Telefoon op en kies daarna voor Geblokkeerd. Door vervolgens op Voeg toe te drukken kan er een nieuw nummer worden toegevoegd. Indien er al nummers zijn geblokkeerd zie je deze hier allemaal terug. Na het drukken op Voeg toe komt de lijst met contactpersonen in beeld.

Naast de instellingen kan een telefoonnummer geblokkeerd worden in de telefoonapp van iOS zelf. Als eerste kan dit door het overzicht Recent te openen. Door hier achter een contactpersoon / telefoonnummer op het kleine icoontje te drukken komt alle informatie over de contactpersoon in beeld, onderaan staat dan de optie Blokkeer deze beller. Je kunt als tweede een contactpersoon zoeken in het overzicht met contacten, na het openen van een contactpersoon staat eveneens onderaan de optie Blokkeer deze beller.