iOS - Stille beltoon (ringtone) koppelen


In iOS heb je de mogelijkheid om voor elke contactpersoon een aparte beltoon in te stellen. Helaas ontbreekt hierbij de optie om voor een contactpersoon in te kunnen stellen dat er geen beltoon of een stille beltoon gebruikt moet worden. Dit kan eenvoudig opgelost worden op de onderstaande manier door een stille beltoon toe te voegen en deze in te stellen voor een contactpersoon. Dit is een beltoon van een aantal seconden zonder geluid.

Als eerste download de stille beltoon hier. Koppel je telefoon dan aan iTunes en importeer in iTunes in de bibliotheek de beltoon door deze te openen. Klik in iTunes vervolgens rechtsboven op de knop iPhone en klik daarna bovenin in het menu op het item Tonen en selecteer de optie Tonen synchroniseren zoals hieronder in de screenshot is te zien.

Na het synchroniseren is de stille beltoon beschikbaar op de iPhone. Ga vervolgens naar de telefoon-app en zoek de gewenste contactpersoon op waarvoor je de stille beltoon wilt gaan instellen. Open het contact en druk rechtsboven op Wijzig. Druk daarna op Beltoon waarbij 'Standaard' zal staan en selecteer in het overzicht de nieuwe stille beltoon.