iOS - Safari: Recent gesloten tabbladen


Het komt misschien wel eens voor dat je per ongeluk een tabblad sluit in Safari en deze snel weer zou willen openen om nog even iets te checken op de betreffende website.

Er is een feature aanwezig in de browser waarmee je snel recent gesloten tabbladen terug kunt halen, mits de browser in de tussentijd niet volledig is afgesloten geweest. Met het volledig afsluiten van de browser worden recent gesloten tabbladen ook gewist.

Het terughalen van recent gesloten tabbladen gaat als volgt. Druk als eerste op het icoon onderin de browser om een nieuw tabblad te openen (de twee vierkantjes). Druk daarna enkele seconden op het plusje in het midden waarna het venster met recent gesloten tabbladen in beeld zal komen. Open vanuit dit overzicht vervolgens de gewenste website.

Overigens het sluiten van tabbladen kan natuurlijk door op het kleine zwarte kruisje in de titel van het tabblad te klikken maar wat je misschien nog niet wist is dat een tabblad ook snel gesloten kan worden door het tabblad naar links te swipen, wellicht handiger.