iOS - Niet storen inschakelen


Een handige feature van iOS is de feature 'Niet storen'. Deze feature is onder andere gericht op het verbeteren van je nachtrust. Na het activeren van de feature wordt je niet langer gestoord door telefoontjes, berichten en andere meldingen omdat deze allemaal worden stilgehouden. Telefoontjes en meldingen worden wel getoond op het scherm maar het scherm zal niet oplichten en ook zullen er dus ook geen geluiden afgespeeld worden.

De feature is te vinden door naar de instellingen te gaan van iOS. Zoek in het overzicht 'Niet storen' om de opties te bekijken. Hier kan ingesteld worden dat 'Niet storen' automatisch op een specifiek tijdstip wordt ingeschakeld, bijvoorbeeld elke nacht. Je stelt dan een begintijd in en een eindtijd waarop de feature weer uitgeschakeld moet worden.

Eronder door op Favorieten te drukken stel je eventueel in dat telefoontjes van bepaalde mensen niet worden stilgehouden. Als laatste staat er onderin een optie genaamd 'Herhaalde oproepen'. Als deze optie is ingeschakeld dan wordt een tweede oproep van dezelfde persoon binnen drie minuten niet stilgehouden, denk aan een noodgeval.

De feature handmatig inschakelen kan overigens ook vanaf het bedieningspaneel. Inschakelen door je op het het icoon met het halve maantje (naast Bluetooth) te drukken.