iOS - Medische ID


Sinds iOS 8 zit er in het besturingssysteem een app genaamd Gezondheid. Zelf handmatig gegevens invoeren kan maar tevens is het mogelijk om aan deze app diverse gezondheids- en fitnessapps te koppelen. Zodoende kun je zaken bijhouden als je hartslag, verbrande calorieŽn, bloedsuikerspiegel, en cholesterolgehalte.

Medische ID

Een ander onderdeel van de app Gezondheid is het Medische ID. Hier kunnen gegevens worden ingevoerd die van pas kunnen komen bij noodgevallen. Denk aan eventuele medische aandoeningen, medische aantekeningen, allergieŽn en reacties, medicijnen, bloedgroep, gewicht, lengte, etc. Ook kunnen hier telefoonnummers worden ingevoerd van degene die in het geval van nood gebeld moeten worden, zoals bijvoorbeeld familieleden.

Het instellen van het Medische ID kan door de app Gezondheid te openen en rechtsonder op Medische ID te klikken. Druk daarna rechtsboven op Wijzig om informatie te gaan invoeren. Je kiest hier zelf welke informatie je wilt toevoegen, geen enkel veld is verplicht.

Deze informatie is beschikbaar vanaf het vergrendelscherm van de iPhone. Iemand kan dan op de optie Noodgeval klikken en daarna kiezen voor Medische ID om alle ingevoerde informatie te bekijken zoals hieronder te zien is. Tevens is het mogelijk om zonder het toestel te ontgrendelen de nummers te bellen die zijn ingesteld in het Medische ID.