iOS - Bedieningspaneel


Sinds iOS 7 is er een feature toegevoegd in de vorm van het Bedieningspaneel waarvan je hieronder een screenshot ziet. Een handige toevoeging waarmee bepaalde features snel toegankelijk zijn. Zo kun je hier bijvoorbeeld de vliegtuigmodus activeren, WiFi in en uitschakelen evenals Bluetooth. De helderheid van het scherm kan worden aangepast, er zijn controls voor muziek en apps als de zaklamp en de wekker kunnen geopend worden.

Het Bedieningspaneel kan geopend worden door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen. Het paneel kan standaard geopend worden op elk gewenst moment waaronder op het toegangsscherm en vanuit apps. Wil je echter niet dat het paneel geopend kan worden op het toegangsscherm kan dit eenvoudig geheel uitgezet worden.

Dit doe je door naar de Instellingen te gaan en hier te kiezen voor Bedieningspaneel. Schakel dan vervolgens 'Op toegangsscherm' uit. Nadeel van het uitschakelen is dat als je bijvoorbeeld de zaklamp of de rekenmachine wilt gebruiken je eerst zult moeten inloggen. Tegelijkertijd is het ook zo dat indien ingeschakeld ieder willekeurig persoon de geboden feature kan gebruiken, een lolbroek zou bijvoorbeeld je wekker anders kunnen instellen.