iOS - Apple ID / iTunes account aanmaken zonder creditcard


Zodra je iTunes hebt ge´nstalleerd en je wilt een nieuw Apple ID aan gaan maken dan zal er drect tijdens de registratie gevraagd worden om gegevens van een creditcard in te voeren zoals hieronder in de screenshot te zien is. Je kunt hier kiezen uit Visa, Mastercard, American Express en als laatste Click and Buy. Het invoeren van een creditcard is hier verplicht en doe je dit dus niet omdat je simpelweg geen creditcard hebt dan loopt het aanmaken van een nieuw account hier vast. Gelukkig is er een alternatief beschikbaar.

Een Apple ID is vereist voor bijvoorbeeld het kunnen downloaden van gratis apps en zoals gezegd is er een manier beschikbaar om een nieuw account aan te kunnen maken zonder dat het vereist is om een kaart te koppelen. Het aanmaken gaat op de volgende manier.

Open als eerste iTunes en open vervolgens de App Store, dit kan door bovenin in de menubalk voor Apps te kiezen (onder de drie puntjes) zoals in de screenshot is te zien.

Na het openen van de App Store zie je aan de rechterkant een lijstje met de beste betaalde apps en een lijstje met de beste gratis apps. In het lijste met gratis apps klik op een app. De details van de gekozen app komen dan in beeld, aan de linkerkant onder het icoon staat dan een knop 'Gratis'. Na het klikken op deze knop zal er een popup in beeld verschijnen met het verzoek om in te loggen, hier ook een knop om een nieuw Apple ID aan te maken.

Klik op 'Apple ID aanmaken' en loop de stappen door die volgen tot aan het venster om een betaalmethode toe te voegen. Je zult dan zien dat er een nieuwe optie staat in het venster om een betaalmethode te kiezen. Het gaat om de optie 'geen' die al geselecteerd is.

Je kunt nu de overige gegevens op deze pagina invoeren en het aanmaken van een nieuw Apple ID zonder creditcard afronden. Zodra je op een gegeven moment in plaats van gratis wel graag betaalde apps wilt gaan downloaden dan zul je alsnog wel een creditcard moeten gaan koppelen. Zolang je alleen gratis apps download is dit verder niet nodig.