iOS - Activeringsvergrendeling


Activeringsvergrendeling is een feature die automatisch wordt ingeschakeld zodra Zoek mijn iPhone wordt aangezet. Als eigenaar van een iPhone, iPad of iPod wordt het met beide features lastiger voor iemand anders om je apparaat te gebruiken of te verkopen. Met Activeringsvergrendeling ingeschakeld is een Apple ID en wachtwoord vereist voor het uitschakelen van de app Zoek mijn iPhone en het wissen en activeren van het apparaat.

Wil je nu een tweedehands iPhone, iPad of iPod gaan kopen dan komt Activation Lock ook van pas. Apple heeft een online tool, te vinden op icloud.com/activationlock/, waar gecontroleerd kan worden of op een apparaat Activeringsvergrendeling is ingeschakeld of niet. Door dit vooraf met behulp van de tool te controleren kun je voorkomen dat je bijvoorbeeld een iPhone koopt waar je niets mee kunt doen omdat deze vergrendeld is.

Op de website moet het IMEI of serienummer van het apparaat worden ingevoerd. Dit nummer staat onder andere op de achterkant van de behuizing en kan daarnaast gevonden worden in de instellingen van iOS. In iOS open de instellingen en klik op Algemeen, kies daarna bovenaan voor Info. In dit overzicht kan het serienummer gevonden worden evenals het IMEI-nummer. Voer vervolgens een van de nummers in op de website.