Hoax - Tatoeage 152 Facebookvrienden


In 2011 kwamen er ineens berichten van zowel Nederlandse als een hoop buitenlandse websites over een Nederlandse vrouw die in Rotterdam op haar arm een tatoeage had laten zetten van haar 152 beste vrienden op Facebook. Het verhaal deed eigenlijk direct al denken aan een publiciteitsstunt en dit bleek later ook zo te zijn. De vrouw zou volgens de omschrijving onder de video er lang over hebben nagedacht voordat ze deze tatoeage liet zetten, uiteraard had ze wel toestemming gevraagd aan alle 152 betrokken vrienden :-).

Hetgeen wat echter te zien was in de video was een zogenoemde try-out tattoo, gewoon weer afwasbaar. Een try-out tattoo werkt zeg maar als een soort plakplaatje om zodoende te bekijken hoe een tatoeage gaat worden en om er vast aan te wennen voordat deze definitief wordt aangebracht. Dex Moelker, werkzaam bij Tattoo Dex bleek een aantal uur bezig te zijn geweest om dit allemaal te realiseren op de arm van de vrouw en niet dertig uur zoals in de video die je hieronder kunt bekijken werd aangegeven.

De tatoeage bestaande uit Facebookvrienden zorgde al met al voor een hoop reacties en bereikte zelfs CNN. Een veelgestelde vraag was uiteraard wat de vrouw zou doen als ze een vriend zou kwijtraken op Facebook. Al met al dus wel een zeer geslaagde actie.