Hoax - Samsung stuurt 30 vrachtwagens met geld naar Apple


In september 2012 ging er een bericht rond op internet betreffende de betaling van Samsung aan Apple. Eind augustus 2012 kwam er een einde aan de slepende rechtszaak tussen Apple en Samsung met als uitkomst dat het Zuid-Koreaanse bedrijf een schadevergoeding van meer dan 1 miljard dollar moest gaan betalen aan Apple vanwege het schenden van diverse patenten. Apple klaagde Samsung al in 2011 aan.

30 vrachtwagens

Na aanleiding van deze rechtszaak dook plotseling het bericht op dat Samsung zou hebben besloten om 30 vrachtwagens naar het hoofdkantoor van Apple in Cupertino te sturen om deze betaling af te ronden. Deze vrachtwagens zouden gevuld zijn met munten van 5 dollarcent. Volgens het bericht zou aanvankelijk de beveiliging van het kantoor van Apple de 30 vrachtwagens hebben tegengehouden maar na een telefoontje van de CEO van Samsung naar de CEO van Apple zouden de vrachtwagens alsnog zijn toegelaten.

Volgens het bericht zou er niet afgesproken zijn hoe de betaling van 1 miljard dollar zou worden voldaan en dus kon het op deze manier. De CEO van Samsung zou hebben gezegd dat het bedrijf zich niet laat intimideren door een groep "geeks with style". "You can use your coins to buy refreshments at the little machine for life or melt the coins to make computers, thatís not my problem, I already paid them and fulfilled the law." aldus de CEO.

Hoax

Hoewel de actie bijzonder grappig zou zijn geweest was het bericht te mooi voor woorden en helaas niet waar. Daarbij kwam dat er in werkelijkheid veel meer vrachtwagens nodig zouden zijn om een dergelijk bedrag te betalen en daarnaast zou Apple volgens de Amerikaanse wet simpelweg de betaling op deze manier ook gewoon kunnen weigeren.

Bron

Het verhaal was oorspronkelijk afkomstig van de Mexicaanse website Eldeforma.com. Dit is een site vergelijkbaar met de bekende Amerikaanse website The Onion gespecialiseerd in nepnieuws / satirische artikelen, in Nederland hebben we de bekende website De Speld.