Hoax - Postbode bezorgt pakketje van Welzorg


Een nepbericht over oplichters die actief zouden zijn. Een postbode zou een pakketje komen brengen afkomstig van Welzorg, afrekenen kan met een mobiel pinapparaat.

Nieuwe oplichtingtruc:

Mijn ouders kregen afgelopen zaterdag bezoek van een "postbode". Deze kwam een pakketje brengen van Welzorg(een bestaande organisatie). Hiervoor waren portokosten verschuldigd. Op het pakketje stond het verzoek deze 1,60 niet contant te betalen, maar te pinnen ivb met veiligheid.

Deze postbode had een "mobiel pinapparaat" bij zich. Mijn vader overhandigde het pasje en toetste de pincode in. Postbode liet de europas "per "ongeluk" uit zijn handen vallen. Bukte zich en gaf het pasje terug aan mijn vader. Na tien minuten voelde mijn vader toch nattigheid. Raadpleegde de Rabofoon en zijn rekening was leeggehaald. Keek direct in zijn portemonnee en zag dat hij niet zijn eigen pasje had terug gekregen, maar die van waarschijnlijk een eerder slachtoffer.(reeds geblokkeerd).

Het volgend slachtoffer zal ongetwijfeld opgezadeld worden met het pasje van mijn vader. Laat dit niet gebeuren en waarschuw je ouders en familie voor deze nieuwe truc.