Hoax - Olympische fakkel


Een volgend nepbericht over een zogenaamd virus dat rondgaat en de harde schijf zou wissen.

Belangrijk: S.V.P. stuur dit bericht door aan familie, kennissen en vrienden.

Zojuist ontving ik het volgende bericht :

In de komende dagen moet u erg alert zijn! U mag geen enkele boodschap openen met als onderwerp: "Uitnodiging" Het maakt niet uit door wie het bericht is verstuurd. Het bericht bevat een virus die een brandende Olympische fakkel vertoond en die tegelijkertijd uw hele "C" schijf leegbrand.

Dit virus kan mogelijk van een bekende komen die u op zijn adresbestand heeft staan, zonder dat die bekende het zelf weet.

Op het mailtje wordt u aangeraden om het bericht door te sturen aan al uw kennissen. Zeker niet doen dus! Wanneer u een bericht ontvangt met het onderwerp: "Uitnodiging", ook al komt dit van uw beste kennis.

Het wordt sterk aangeraden om dit bericht absoluut niet te openen, om te voorkomen dat uw computer eveneens besmet zal worden.

OPEN HET BERICHT DUS NIET, MAAR VERWIJDER DIT BERICHT DIRECT DEFINITIEF VAN UW COMPUTER.

Dit is het gevaarlijkste virus dat zojuist bekend gemaakt is door CNN: "Er is door Microsoft gemeld dat zojuist een nieuw virus ontdekt is, dat wordt beschouwd als het meest destructieve virus tot nu toe.

Dit virus is 17 januari 2006 ontdekt door McAfee en er is tot op heden geen oplossing voor gevonden. Dit virus vernietigt gewoonweg de sector nul van de harde schijf, waar de vitale functies zijn opgenomen."