Hoax - Het Teddybeer virus (jdbgmgr.exe)


Nepbericht over een virus genaamd het Teddybeer virus (jdbgmgr.exe). Het bericht bestaat al sinds 2002.

Dit is geen grap, ik heb een virus in mijn pc gevonden dus onderneem allemaal aktie!

Ik ontving het onderstaande bericht, van iemand die in mij adresboek staat. Ook ik had dit virus reeds gekregen, en heb het kunnen verwijderen met onderstaande handeling.

Het Teddybeer virus (jdbgmgr.exe) is op mijn computer gekomen. Ik heb het gedelete en adviseer jullie dit ook te doen aan de hand van de hieronder beschreven methode. Omdat jullie in mijn adresboek voorkomen ben je ge´nfecteerd. Dit virus is toch ondanks alle maatregelen buiten mijn medeweten op de computer gekomen en naar jullie doorgestuurd.

Stuur dit bericht naar de personen in jullie adresboek. Ook zij zijn ge´nfecteerd.

Wees er zeker van dat je dit bericht per BCC verstuurd naar iedereen in jouw adresboek, zodat niemand uit jouw adresboek het emailadres van iemand anders kan vaststellen.

Ik heb de volgende handelingen uitgevoerd en heb het virus eenvoudig kunnen verwijderen. Het virus (genaamd jdbgmgr.exe) wordt niet gevonden door Norton Antivirus of McAfee antivirus scanners. Het virus zit rustig 14 dagen te wachten voordat het schade gaat aanrichten. Het wordt automatisch verstuurd door Messenger en door het Adresboek of je nu wel of niet emails verstuurd naar je adressen. Hier komt hoe je kunt checken of het virus aanwezig is en hoe je er vanaf kan komen.

Ga naar Start - links onderin, na dan naar Zoeken/Find Kies voor file/folders en/of mappen/bestanden en geef de naam van het virus in = jdbgmgr.exe

Zorg ervoor dat je zeker de C schijf en alle andere harddisks controleert en alle sub-folders (directories/mappen) Klik nu op Zoeken/Find

Het Virus heeft een icoon van een Teddybeer met de naam jdbgmgr.exe.

Open het niet!!!!!!
Ga nu, indien gevonden, naar Bewerken (boven in de menubalk) en klik Alles selecteren aan. Niet openen!!!!! Ga nu naar Bestand/File boven in de menubalk en kies voor Verwijderen/Delete. De file(s) wordt nu naar de Prullenbak/Recycle Bin gegooid.

Ga nu naar de Prullenbak/Recycle Bin en Verwijder/Delete het virus jdbgmgr daar ook. Men kan ook de Prullenbak leegmaken aanklikken. Als het Virus gevonden is bent je genoodzaakt alle personen van je adresboek hiervan op de hoogte te brengen zodat zij dit virus ook kunnen verwijderen.

Doe nu het volgende:
a) Open een nieuw emailbericht.
b) Klik op het icoon van het adresboek links naast"Aan"/"TO"
c) Kies alle namen en voeg deze toe bij "BCC".
d) Kopieer dit bericht.
e) Voer bij onderwerp VIRUS in.
f) Plak dit bericht in het mailbericht ... en verstuuren)