Hoax - Gebeld door telefoonnummer 0044141455114


Onderstaande hoax moet zogenaamd dringend doorgestuurd worden op verzoek van de politie, net als een andere Hoax over GSM fraude.

Even een waarschuwing voor iedereen!
Vaste en mobiele telefoon....

Ik geef deze wel door, omdat wij zelf al gebeld zijn met nummer: 0044141455114 (zie onder)

Ik werd gebeld op mijn vaste telefoon. Ik melde mij met mijn naam, waarop een man vroeg:”Met wie spreek ik?” zodat ik duidelijk nogmaals mijn naam zei. Toen vertelde de man dat ik een grote prijs had gewonnen. Maar hij vertelde dat heel snel achter elkaar en liet soms pauzes vallen in dit gesprek. Opeens had ik in de gaten dat het een ingesproken bandje was en heb de verbinding verbroken. Maar nu hoorde ik gister dat het nog iemand is overkomen en die had toevallig de naam gehoord van degene die belde. Zij is dit gaan opzoeken op internet en daarop vond zij de info dat het hier om oplichters ging die als volgt te werk gaan.

Zij vragen nogmaals naar je naam omdat ze die heel duidelijk uitgesproken willen hebben, daarna stellen ze gerichte vragen waarop jij met ja moet antwoorden en ze laten hiervoor ook de pauzes in het gesprek vallen. Vervolgens vragen ze je naar je adresgegevens en als je die geeft, monteren zij een vals bandje waarop staat dat jij iets hebt gekocht in Zwitserland. Op dat bandje is dan duidelijk te horen dat jij dat bevestigd en al je gegevens geeft en er dus aan vast zit. Bovendien kun je haast niet bewijzen dat het om een oplichting gaat.

Ik heb geluk gehad om bijtijds de verbinding te verbreken.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Doe er je voordeel mee.

Groetjes,