Hoax - Politiebericht voor GSM gebruikers


Een ander bericht van de Politie Haaglanden over een melding van een prijs via de telefoon met als onderwerp bijvoorbeeld "LET OP Doorsturen op verzoek van de politie(en ook doen!!)". Er zijn van deze mail een aantal varianten die rondgaan waaronder de onderstaande. Deze Hoax gaat rond sinds begin 2003.

DOORSTUREN OP VERZOEK VAN POLITIE HAAGLANDEN

Hallo iedereen,
Lees goed door en stuur het door!!!!!

Ik werd op de huistelefoon gebeld; Met de melding dat we een prijs gewonnen hadden. Of ik een 9 wilde toetsen om door te gaan!!!! Slim geweest en de hoorn er op gegooid. Voor iedereen die een mobiele telefoon bezit: Momenteel is er een bende actief die u belt op uw GSM en zich voordoet als iemand van de provider waar u bij bent aangesloten.

Men vraagt u tijdens dit gesprek om 09# of #09 in te toetsen ter controle van uw toestel.

DOE DIT NIET EN VERBREEK ONMIDDELLIJK DE VERBINDING.

Deze bende beschikt over apparatuur om via de ingetoetste code het nummer van uw SIM-kaart te lezen en nieuwe kaarten aan te maken met uw nummer. Hierdoor kan men op grote schaal fraude plegen op uw kosten. Maak dit bericht s.v.p. bekend aan personen die in het bezit zijn van een GSM-toestel.

Een tweede methode die wordt toegepast is de volgende:
U ontvangt een bericht op uw GSM met het verzoek om nummer 0141 455114 te bellen. Dit moet u dus NIET doen! Als u dit namelijk doet, kan degene die u dat berichtje heeft gestuurd op uw kosten bellen. Deze twee vormen van GSM-fraude zijn officieel bevestigd door de KPN en Vodafone.

PAS OP: Deze fraude wordt al op grote schaal toegepast !!!!!!!!!!!!!! Als u dit bericht ontvangt, stuur het dan s.v.p. aan zoveel mogelijk mensen door! Doen hoor???????

vr. groet
Wijkagent Holtenbroek