Hoax - Waarschuwing: Nieuwe methode Carjacking


Het onderstaande bericht gaat over een nieuwe methode Carjacking, het stelen van een auto.

WAARSCHUWING : NIEUWE METHODE CARJACKING

Ik zal eerst even de situatie schetsen. Na een avondje stappen in Antwerpen reden mijn man en ik via de E313 Antwerpen-Luik naar huis. Wij wonen in Diest, dus namen we de afrit Diest-Meerhout. De afrit draait scherp en is dicht bebost. Weinig verlichting en geen huizen in de directe omgeving. Halverwege de afrit stond een minibusje stil, 2 jonge mannen, duwden hem (zogezegd) verder.

Je kunt er onmogelijk naast doorrijden vermits er hier geen pechstrook voorzien is en de afrit is afgebakend met metalen platen. De bedoeling is dus dat je uitstapt om het busje verder te duwen zodat je zelf ook doorkan.

Mensen, DOE DIT NIET !!!

Er mankeert niets aan het busje, voordat je het weet zit één van hen in je auto en de andere vertrekt met het busje. Ze kunnen zo de oprit nemen en daar sta je dan s'nachts, zonder auto, zonder GSM en dan hebben ze ook nog je identiteitskaart en huissleutels mee !!!

HOU AFSTAND EN DOE JE DEUREN OP SLOT !!!

Als ze eenmaal doorhebben dat je niet komt helpen worden ze woest en proberen ze je alsnog uit je wagen te lokken door op je ramen te slaan !!! Wij hadden het geluk dat eventjes later nog 2 andere auto's de afrit namen (wat niet zo evident is om 3.30u s'nachts). "Plots" starte het busje terug en zetten ze hem aan de kant zodat wij met onze wagen er nog net voorbij konden rijden, de 2 andere wagens mochten ook door.

De carjackers rekenen erop dat je hen helpt, je staat immers op een afrit en kunt niet terug want dan ben je een spookrijder. De afrit is ook daar naar gekozen omdat er geen pechstrook is en je onmogelijk doorkan, ze versperren de ganse baan.

KOM NIET UIT JE WAGEN, BEL DE POLITIE EN BLIJF KALM !!!

Stuur deze mail naar zoveel mogelijk mensen door !!

Een verwittigd man is er twee waard.