Hoax - Bevalling op Street View


Eind november 2011 gingen er berichten rond op internet over een specifieke foto van Google Street View. Wie naar Google Street View zou gaan zou een vrouw kunnen zien die net zou zijn bevallen. Het was al gauw duidelijk dat de foto nep was, het zou immers ook wel een bijzondere situatie zijn geweest als een vrouw zou bevallen op straat en net op dat moment zou er een Street View auto van Google langsrijden om foto's te maken.

De bewuste foto

De bovenstaande foto werd genomen in Berlijn en te zien is dat er een vrouw op straat ligt en wordt geholpen door een andere vrouw en een man die de baby in zijn handen heeft. Verder staat er een auto scheef op de stoep geparkeerd alsof diegene snel gestopt zou zijn om te komen helpen met de bevalling. Rechts staat een man die druk aan het bellen is.

Nadat dit verhaal rondging op Twitter reageerde zelfs Google via Twitter om te melden dat de foto nep was. Al met al een goed uitgevoerde hoax :-). De gehele stunt werd bedacht door een nieuw Duits reclamebureau die op deze manier de wereld wilde laten weten dat ze 'gearriveerd' waren. In de video hieronder legt het reclamebureau de stunt verder uit.