Hoax - Bankpas wordt gestolen


Bericht over het feit hoe je bankpas zou worden gestolen.

Momenteel gebeurt dit grote schaal in de Regio Brabant, Amsterdam, DenHaag, Rotterdam en Utrecht. Vele slachtoffers gingen u voor, u bent gewaarschuwd!!!!!

Hoe wordt je bankkaart gestolen? Je gaat naar een bankautomaat om geld af te halen. Je steekt je kaart in de automaat en dan...niets meer. Je drukt op de toets Annuleren om je kaart te krijgen, maar het toestel blijft geblokkeerd. Je redeneert: "niet erg, ik zal morgen naar de bank gaan om de kaart op te halen (als dit na sluitingstijd is) of direct als de bank open is".

MAAR!!! in beide gevallen loop je van de automaat weg. Als je bij de bank naar binnen gaat krijg je te horen: Neen mijnheer of mevrouw, uw kaart werd NIET door de automaat ingeslikt. De kaart is niet in ons bezit.

Wat is er gebeurd? Uitleg! Enkele slimmeriken hebben een klein stukje plastic in de gleuf van de automaat ingebracht. De bankkaart wordt in het toestel tegengehouden door een stukje VHSband. Daardoor kan de automaat de kaart niet lezen en deze ook niet inslikken. Een ander stukje plastic belet dat de kaart wordt teruggegeven.

Indien dit je overkomt, kijk dan goed in de sleuf waar je de kaart hebt ingestoken. Indien daar een stukje plastic is vastgemaakt (dubbelzijdige plakband), TREK DIT DAN WEG, en je krijgt je bankkaart terug. Kijk goed om je heen de dief is niet ver weg. Indien iemand naar je toekomt om te vragen wat er scheelt, GA NIET WEG VAN DE AUTOMAAT. Het is zonder twijfel de helpende dief die komt informeren en je waarschijnlijk zal aanraden om bij de bank naar binnen te gaan om de kaart terug te vragen. Hij zal ook zeggen eerst nog eens een poging te doen de kaart te krijgen door je code in te toetsen. DOE DIT NIET! Indien je twijfelt: LAAT JE KAART BLOKKEREN VIA JE BANK, WACHT NIET!

Stuur dit bericht naar vrienden en kennissen zodat ze op de hoogte zijn van deze Truc.