Gratis webtools - Website testen


Website testen. Met deze webtools kun je diverse eigenschappen van je website laten testen en bekijken. Van het valideren van HTML en CSS tot het testen van snelheid.

SkyDrive

Mouseflow

www.mouseflow.com

Een handige tool is Mouseflow om te bekijken hoe een bezoeker van je website zich gedraagt. Na het plaatsen van een scripts neemt de tool automatisch elk bezoek op wat later bekeken kan worden. Handig om te bekijken hoe bezoekers zich gedragen op een website. Met het gratis account kun je maximaal 100 sessies per maand opnemen. Tegen betaling is dit aantal sessies uit te breiden en kunnen opnames ook gedownload worden.

Validator HTML

W3C Validator: HTML

validator.w3.org

Het W3C (World Wide Web Consortium) levert een groot aantal regels op het gebied van toegankelijk van websites en de technische bouw. Hoe meer een website aan de regels opgesteld door het W3C voldoet hoe beter deze functioneert op het gebied van toegankelijkheid. Om dit allemaal te controleren hoef je niet alle regels uit je hoofd te gaan leren want hiervoor is een validator bedacht waarmee je een website kunt checken.

Validator CSS

W3C Validator: CSS
jigsaw.w3.org/css-validator/

Vergelijkbaar met de validator die hierboven staat om HTML te controleren is er ook een validator om je CSS te controleren of deze voldoet aan de richtlijnen van het W3C.

RSS

Validator RSS
feedvalidator.org

Ook vergelijkbaar met de validator die hierboven staat om HTML te controleren en met de validator hierboven om CSS van een website te controleren is een validator om een RSS bestand te checken. Deze validator is echter niet van het World Wide Web Consortium.

pingdom

Pingdom
pingdom.com

Er staan enkele tools hier op deze pagina die je de mogelijkheid bieden om een website in de gaten te houden. Een aanrader is wat dat betreft Pingdom. Je kunt hier gratis een account openen en daarmee maximaal 1 website monitoren. Mocht de website die je hebt ingesteld uit de lucht gaan krijg je hiervan vrijwel direct bericht via de mail en eventueel via een gratis applicatie beschikbaar voor de iPhone of een toestel met Android. Daarnaast heeft Pingdom een tool waarmee de snelheid van een website gemeten kan worden.

SEOmoz

SEOmoz
seomoz.org/toolbox

De website SEOmoz.org is een bekende website voor SEO'ers en hier zijn diverse gratis online tools te vinden. Tools zijn onder meer het checken van de teruglinks, pagestrength, pagerank, geindexeerde pagina's, leeftijd domeinen, HTTP status codes, Whois en meer.