Gratis webtools - Tellers / statistieken


Hoeveel bezoekers je krijgt, welke browser deze gebruiken, waar ze vandaan kwamen etc. kun je bijhouden met onderstaande gratis tellers die je op je website kunt plaatsen.
Google Analytics

Google Analytics

www.google.com/analytics/

Google Analytics is een gratis en uitgebreide teller van Google. Google Analytics is een van de meest uitgebreide gratis tellers beschikbaar en biedt een groot aantal opties, de standaard opties zijn er met bijvoorbeeld het aantal unieke bezoekers per dag, de verwijzende websites, het besturingsysteem, de browser etc. maar ook andere opties zijn beschikbaar zoals het meten van een shop middels de e-commerce module en het meten van zoekopdrachten. Daarnaast is er een optie om de statistieken Realtime te volgen.

Tutorials over Google Analytics bekijk je hier: Google Analytics.

Getclicky

Getclicky

www.getclicky.com

Clicky is een uitgebreide teller en een goed alternatief voor Google Analytics echter niet geheel gratis. Clicky heeft diverse abonnementen waaronder een gratis abonnement echter is deze beperkt. Veel functies zijn niet beschikbaar en je kunt maximaal 3000 pageviews per dag meten. Je krijgt wel 21 dagen alle opties van de Pro Service gratis.

Checkstat

Checkstat

www.checkstat.nl

CheckStat biedt een gratis teller voor niet-commerciŽle websites. Checkstat biedt naast een gratis versie ook betaalde tellers aan die meer statistieken weergeven. Demo's van de tellers vind je hier. Je krijgt met checkstat een goed beeld van de bezoekers per dag.

Whos.amung.us

Whos.amung.us

www.whos.amung.us

Een soortgelijke dienst als de hierboven vermeled W.I.E. Online. Whos.amung.us biedt de mogelijkheid om zonder registratie een stukje code te plaatsen op je website waarna te zien is hoeveel mensen zich bevinden op je website op dat moment. Dit is real-time en in de statistieken is onder andere te bekijken op welke pagina's zij zich bevinden.

letsstat

LetsStat

www.letsstat.nl

LetsStat X1 is een gratis teller naast een aantal betaalde varianten. X1 geeft informatie over zoekwoorden, referenties en herkomst van de bezoekers. Verder uiteraard informatie over de bezoekers zelf, zoekmachines en populaire pagina's.

Motigo

Motigo

www.motigo.com

Met Motigo meet je ondermeer het Totaal aantal pageviews, Drukste dag, Pageviews gisteren, Pageviews vandaag en wordt ondermeer ondersteund door Google Maps waarin grafisch is te zien uit welke landen de bezoekers vandaan kwamen.

MyStats

MyStats

www.mystats.nl

Voor een uitgebreid overzicht van je bezoekers kun je ook nog naar MyStats gaan. Zij verzamelen relevante en accurate informatie en deze worden overzichtelijk weergegeven d.m.v. beschrijvende statistieken.

Stealth

Stealth

www.stealth.nl

Stealth is een bezoekersregistratiesysteem waarmee de bezoekers van je website worden bijgehouden. Met Stealth Lite heb je de beschikking over geavanceerde rapporten met vele tabellen en grafieken die o.a. het volgende weergeven, tabel met de laatste 10 bezoekers, prognose voor vandaag, bezoekers per uur, bezoekers voor de laatste 10 dagen, providers, browser, zoekwoorden, Tabel met overige referrers.

Belstat

Belstat

www.belstat.nl

Met de tellerdienst van Belstat, de Belstat MAX heb je aardig uitgebreide statistieken. Hierin zie je terug het dagoverzicht van de laatste 20 dagen plus een jaaroverzicht per maand. Verder de kleuren van de bezoekers, resolutie en het besturingssysteem. De teller plaatst je goed zichtbaar op je website.

gratisstatistieken

GratisStatistieken

www.gratisstatistieken.nl

Een andere Nederlandse teller. GratisStatistieken.nl biedt gratis tellers die het aantal hits en unieke bezoekers tonen met daarbij een prognose, browsers, Google keywords, etc.

Feedburner RSS statistieken

Feedburner

www.feedburner.com

Feedburner is een afwijkende gratis teller dan de bovenstaande doordat deze dienst zich richt op de statistieken van rss feeds. Via Feedburner kun je een feed publiceren waarna je een eigen feedburner URL krijgt. Vervolgens krijg je de statistieken in beeld.

ClustrMaps RSS statistieken

ClustrMaps

www.clustrmaps.com

Een heel andere soort tool is afkomstig van ClustrMaps. ClustrMaps geeft statistieken over je bezoekers maar het gaat in dit geval dan alleen om de plekken waar je bezoekers vandaan komen. Je plaatst een klein wereldkaartje op je website waarna je na het klikken hierop kunt zijn waar je bezoekers vandaan kwamen. Er is hier wel een maximum van 2500 bezoekers per dag, daarna wordt het een betaalde dienst.