Gratis webtools - Stockfoto's


Op stockfoto websites kun je gratis foto's downloaden in een hoge resoluties. Deze afbeeldingen zijn er in alle soorten en maten in allerlei categorieen en zijn met name handig in combinatie met programma's als Adobe Photoshop en Paint Shop Pro bij het ontwerpen van bijvoorbeeld websites. Hieronder een overzicht van diverse websites.

SXC

SXC

www.sxc.hu

Je kunt je bij SXC gratis registreren en vervolgens de foto's downloaden. Voor een aantal foto's moet wel eerst toestemming gegeven worden om de foto te mogen gebruiken.

RGBStock.com

RGBStock

www.rgbstock.com

Op RGBStock.com zijn meer dan 67.000 gratis stock foto's te vinden. Hoewel de website volledig in het Engels is opgezet zijn de initiatiefnemers Nederlands. Al deze fotos zijn volledig gratis downloadbaar, meestal in echt behoorlijk hoge reslutie. Om toegang te krijgen tot de foto's is het wel vereist om je te registreren maar dit kost verder niets.

Brands of the world

Brands of the world

www.brandsoftheworld.com

Geen stockfoto's hier maar een grote verzameling logo's van bedrijven en merken. Is hier vermeld omdat het erg handig kan zijn als je bijvoorbeeld een affiche of advertentie maakt waarin je bedrijven plaatst inclusief logo. De logo's zijn te downloaden in EPS formaat.

Morguefile

Morguefile

www.morguefile.com

Zo'n website met stock foto's is Morguefile. Je hoeft je hier niet te registreren en kunt direct gratis de foto's downloaden. De hoge resolutie versies komen in een zip bestandje.

FreePhotos Bank

FreePhotos Bank

www.freephotosbank.com

Een andere website met stock foto's is Morguefile. Je hoeft je hier niet te registreren en kunt direct de foto's downloaden. De hoge resolutie versies komen in een ZIP-bestand.

Image after

Image after

www.imageafter.com

Op de website Image After vind je eveneens natuurlijk een grote collectie stockfoto's maar ook een aparte categorie met patronen, zoals stenen etc.

Openphoto.net

Openphoto

www.openphoto.net

Een andere stockfoto site, eerst registreren en dan kun je de foto's downloaden.

Amazingtextures

Amazingtextures

www.amazingtextures.net

Op Amazingtextures.com zijn veel patronen in hoge resolutie te vinden.