Gratis webtools - Lettertypes


Allemaal gratis lettertypes (fonts) zijn gratis te downloaden via de onderstaande websites. Om een lettertype te installeren ga naar het configuratiescherm in Windows en kies hier lettertypen. Sleep dan het bestand naar de map toe om het font te installeren.

Abstract Fonts

Abstract Fonts

www.abstractfonts.com

Abstract Fonts bestaat sinds 1998 en heeft 1 miljoen downloads per maand. Bij Abstract Fonts kun je kiezen uit ruim 10.000 lettertypes. Zoek op alfabet of op categorie.

1001 Fonts.com

1001fonts

www.1001fonts.com

Ruimte keuze zoals de naam al zegt uit lettertypes in 33 categorieen. Een aantal van de lettertypes zijn ook te downloaden voor de MAC en alle lettertypes zijn voorzien van een Custom Preview. Je typt een tekst en je ziet je tekst in het gekozen lettertype.

Dafont

Dafont

www.dafont.com

Lettertypes bij Dafont zijn opgedeeld in verschillende categorieen en hier ook beschikbaar waar mogelijk voor de MAC. Op moment van schrijven zijn er bij Dafont 13,835 lettertypes beschikbaar waarvan 3395 zijn voorzien van het Euro teken.

1001 Free Fonts

1001freefonts

www.1001freefonts.com

De titel van de website belooft veel goeds in ieder geval. Op de site zijn veel gratis fonts te vinden voor zowel Windows als Mac OS X. Bij elk font is er een optie om een preview te bekijken, hier kan eigen tekst ingevoerd worden.

Urbanfonts.com

Urbanfonts

www.urbanfonts.com

Urbanfonts biedt een groot aanbod van lettertypes aan die gratis zijn te downloaden. Een handige optie op de website is een Custom preview die beschikbaar is. Hierin kun je je tekst vast typen en bekijken hoe dit eruit ziet met het gewenste lettertype.

Searchfreefonts.com

Urbanfonts

www.searchfreefonts.com

Op de website Searchfreefonts.com zijn eveneens een hoop verschillende fonts te vinden. Onder elk lettertype staat een knop om deze te downloaden maar een optie om een preview met eigen ingevoerde tekst te bekijken is er helaas niet.

Simplythebest.net

Simplythebest

www.simplythebest.net

Kijkend naar de naam van deze website dan zou je hier simpelweg de beste fonts kunnen vinden die er zijn. Of dat zo is zul je uiteraard zelf moeten bepalen. Per font is er een optie om het font met eigen tekst te proberen.

Gebruiken op websites

Als je op de bovengenoemde websites een mooi lettertype hebt gevonden dan zijn deze na instelleren direct te gebruiken in bijvoorbeeld een programma als Adobe Photoshop. Echter kan het ook goed zijn dat je graag een lettertype wilt gebruiken op een website.

Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor, bijvoorbeeld met behulp van Cufon of simpelweg met behulp van CSS. De tutorial waarin Cufon nader wordt uitgelegd bekijk je hier: Alle lettertypen met Cufon, de tutorial die gaat over CSS en fonts vind je hier.