Gratis webtools - Gastenboeken


Overzicht van gratis gastenboeken die je kunt gebruiken als aanvulling op je site. Het gastenboek kun je gebruiken om bezoekers de mogelijkheid te geven om berichten over je website achter te laten en/of vragen te stellen.

Gratizwebtoolz

Gratizwebtoolz

www.gratizwebtoolz.nl

Bij gratizwebtoolz.nl kun je diverse diensten vinden waaronder een gratis gastenboek, net als alle andere gastenboeken die je hier in het overzicht vind is deze ook extern. Hierbij krijg je een scheldwoorden filter, de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren, een floodtimer, zodat er niet te vaak achter elkaar kan worden gepost etc.

Write2me

Write2me

www.write2me.nl

Laat je bezoekers spreken met een gastenboek van Write2Me. Berichten beantwoorden en verwijderen, kleuren aanpassen en nog veel meer doe je in de admin.

Motigo

Motigo

motigo.com/about/guestbooks

Naast een gratis statistieken dienst biedt Motigo ook een gratis Gastenboek aan. Bezoekers kunnen op deze manier snel berichten / reacties achterlaten op de website waarin een eigen website, naam en e-mail ingevulgd kan worden door de bezoekers.

MyGB

MyGB

www.mygb.nl

Op MyGB.nl kun je gratis een eigen gastenboek aanvragen voor je website. Opties zijn o.a. breedte aanpassen van het gastenboek, lichtkrant met het laatst geschreven bericht van het gastenboek om op je website te zetten, mogelijkheid tot aanpassen scrollbar-kleuren, aan/uit zetten van: smileys, UBB-codes, IP-adressen, e-mail adressen, als webmaster antwoorden op berichten, aanpassen van geplaatste berichten.

Koekjes.net

Koekjes

www.koekjes.net

Meer dan 80.000 mensen hebben al een Koekjes.Net gastenboek aangevraagd. Daardoor is het Koekjes.Net gastenboek één van de meest bekende gratis 'tools' voor homepages in Nederland. Opties bij Koekjes.net zijn o.a. eigen kleuren opgeven (text, links, bezochte links, actieve links, achtergrondkleur), eigen achtergrondplaatje, e-mail ontvangen wanneer er in het gastenboek is geschreven.

Friendbook

Friendbook

www.friendbook.nl

Een Gastenboek genaamd Friendbook.nl met diverse functies waaronder een Hyves mogelijkheid, eigen thema's, een onbeperkt aantal berichten, berichten bewerken, reacties geven, anti-spam, blokkeren van bezoekers en nog veel meer handige functies.

Tboek

Tboek

www.tboek.nl

Gastenboek maker Tboek heeft het voor je mogelijk gemaakt dat je snel en eenvoudig een gratis gastenboek op je website kunt zetten. Met het gastenboek van tboek kun je o.a. de kleuren aanpassen, scrollbar aanpassen, smileys toevoegen, achtergrond toevoegen en heb je een e-mail notificatie wanneer er een bericht word geplaatst.

Memobord

Memobord

www.memobord.nl

Memobord.com bied een ander soort gastenboek/prikbord aan in de vorm van Post-Its. Op deze manier is er een alternatief voor het normale gastenboek wat ook te gebruiken is als een soort prikbord. De Post-Its kunnen door iedereen worden opgehangen en verschoven, maar alleen de eigenaar kan ze verwijderen. Andere opties van het bord: De mogelijkheid voor degene die het bericht plaatst om te kiezen hoe lang het briefje op het bord moet blijven hangen en een aparte geadresseerde voor het bericht op te geven.