Gratis webtools - Diversen


Overzicht van diverse gratis tools die je kunt gebruiken voor of als aanvulling op je site.

disposableWebPage

Placeholder Image

www.placeholder-image.com

Een simpele maar handige website is placeholder-image.com. Op de website genereer je snel een placeholder die je bijvoorbeeld kunt gebruiken bij de bouw van een website door deze te plaatsen op de plek waar later een daadwerkelijke foto of banner geplaatst moet worden. Je vult de hoogte en de breedte in en er rolt een grijze afbeelding uit.

LoremPixum

LoremPixum

www.lorempixum.com

Deze website doet hetzelfde als de website Placeholder Image hierboven genoemd maar in plaats van saaie grijze vlakken vind je op LoremPixum.com daadwerkelijk echte foto's. Middels de generator maak je snel een willekeurige foto, zowel in grijswaarden als in kleur op maat die je tijdelijk kan gebruiken op een website of in een ontwerp.

disposableWebPage

disposableWebPage

www.disposablewebpage.com

Disposablewebpage.com bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit wegwerpwebsites. Je creeert hier snel een eigen website en stelt daarbij een tijd in waarop deze weer verwijderd kan worden. Dit kan ideaal zijn voor websites die slechts voor bepaalde doeleinden een beperkte tijd online moeten staan.

Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools

www.google.com/webmasters/tools/

Met het Google Webmaster Centrum kun je meer informatie over je eigen website bekijken en tevens kun je een of meerdere sitemaps insturen naar Google ter ondersteuning van de indexatie van je website. Een must voor iedere website.

Lorem Ipsum

Lorem Ipsum

www.lipsum.com

Op Lipsum.com kun je terecht om gratis teksten te genereren die je kunt gebruiken om bijvoorbeeld een website tijdelijk op te vullen met tekst als je nog geen inhoud hebt.

HTML Ipsum

HTML Ipsum

www.html-ipsum.com

Als aanvulling op Lipsum.com hierboven is er HTML Ipsum wat met name handig is voor ontwikkelaars. Wat de generator doet is namelijk direct de tekst voorzien van HTML tags, handig want dan hoef je alleen maar de tekst te kopiŽren en te plakken.