Google Doodles - Frank Zamboni | WebSonic

Google Doodle: Frank Zamboni

Hierboven zie je een werkende kopie van het logo in het teken van Frank Zamboni. Zamboni werd op 16 januari 1901 geboren in de Verenigde Staten in de plaats Eureka in de Amerikaanse staat Utah en werd later wereldwijd bekend vanwege het uitvinden van de ijsdweilmachine die gebruikt wordt om schaatsbanen en ijsvloeren snel te herstellen.

Google maakte om Zamboni te eren de bovenstaande doodle in de vorm van een spel. Het is de bedoeling dat je met de dweilmachine de ijsbaan steeds gaat herstellen nadat er op geschaatst is en zo alle levels doorloopt en zoveel mogelijk punten weet te behalen.

Rechtsonder zie je hoeveel benzine je nog hebt, zorg dan ook dat je de jerrycans steeds pakt maar pas op met bananenschillen. Het spel werkt alleen in Internet Explorer 9 en hoger, Google Chrome, Firefox, Safari en Opera maar niet in Internet Explorer 7 en 8. De ijsdweilmachine besturen gaat simpelweg met de vier pijltjestoetsen op je toetsenbord.

Alle logo's

De statische versie van het logo in het teken van Frank Zamboni bekijk je hier op de pagina waar je ook andere logo's in het teken van uitvinders, wetenschappers en wiskundigen ziet. Klik hier voor het overzicht met alle Google logo's geplaatst sinds 1999.