Google Logo's - Wit Google logo


Google plaatste in 2010 voor het eerst een wit logo zonder een zoekopdracht eraan gekoppeld op de homepage van Google Polen. Een week later werd het logo op de homepage van Google China geplaatst. Het witte logo wordt alleen geplaatst vanwege tragische gebeurtenissen. "From time to time we show a special colorless logo on our homepage in recognition of a current loss or tragedy." aldus Google.

Gijzelingsdrama Manila - 24 augustus 2010

Op de homepage van Google Hong Kong stond op 24 augustus een wit logo vanwege het gijzelingsdrama in de Filippijnse hoofdstad Manila waarbij acht toeristen uit Hongkong werden gedood. Vlaggen hingen halfstok en Google plaatst onderstaand logo.

Google Doodle:

Aardverschuiving Zhouqu - 15 augustus 2010

15 augustus was een dag van nationale rouw in China vanwege de aardverschuiving waardoor het noordwesten van China getroffen werd. Google plaatste onderstaand logo om de slachtoffers te herdenken.

Google Doodle:

Aardbeving Qinghai China - 21 april 2010

Op 21 april plaatste Google een speciaal logo op de Chinese versie van de zoekmachine vanwege de aardbeving een week eerder in Qinghai, een provincie in China. Qinghai werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter. Ongeveer 1700 mensen kwamen om het leven en meer dan 12.000 mensen raakten gewond.

Google Doodle:

Rouw in Polen - 13 april 2010

Op 13 april plaatste Google onderstaand logo op de homepage van Google Polen in verband met de rouw in het land vanwege het omkomen van de Poolse president. Het Poolse presidentiŽle vliegtuig stortte neer op 10 april 2010. Op 10 april werd er direct een zwart lint geplaatst op de homepage van Google ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Google Doodle: