Google Logo's - Sport: Wielrennen


Google plaatst met regelmaat ook Doodles in het teken van bepaalde sporten. Zo ook Wielrennen, onder andere voor de Tour de France.

Tour de France - 28 juni 2013

Onderstaand logo werd geplaatst vanwege de 100ste verjaardag van de Tour de France.

Google Doodle: Tour de France 2013

Orkut: Tour de France - 7 maart 2010

Speciaal logo van Orkut in het teken van de Tour de France, echter werd deze in eerste instantie twee maanden te vroeg geplaatst. Later op 3 juli werd alsnog het logo geplaatst toen de Tour daadwerkelijk van start ging.

Google Doodle: Parijs - Nice 2010

Ronde van ItaliŽ - 8 mei 2009

De Ronde van ItaliŽ (Giro d'Italia, afgekort tot Giro) is een meerdaagse wielerwedstrijd in en rond ItaliŽ. De etappekoers werd voor het eerst verreden in 1909. Net als de andere twee Grote Rondes - de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje - duurt de Ronde van ItaliŽ drieŽntwintig dagen. Google plaatste het logo vanwege het 100 jarig bestaan van de Ronde van ItaliŽ.

Google Doodle: Ronde van ItaliŽ 2009

Tour de France - 5 juli 2008

Google plaatst in 2008 een aangepast logo op de homepage van Google Frankrijk in het teken van de eerste dag van de Tour de France. De Ronde van Frankrijk (de Franse naam Tour de France of het kortere de Tour worden ook in Nederland en Vlaanderen vaak gebruikt) is een meerdaagse wielerwedstrijd door Frankrijk. De Tour is ontstaan in 1903.

Google Doodle: Tour de France 2008